Egészségmegőrzés

2021.08.06

EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS... Olyan egyszerű fogalom, mégis annyira nehéz megoldani, hogy egészségesen éljünk, hiszen sok a befolyásoló tényező pl: 

az életmódod 

 mozogsz-e eleget 

mit, mennyit és mikor eszel 

mit dolgozol 

hol élsz 

mennyi stressznek vagy kitéve

de még a családi háttered, a genetikai állományod is meghatározó abban, mennyire vagy egészséges, milyen sokáig és milyen minőségű életet élsz. 

Az egészségmegőrzés sok tényezője kizárólag rajtad áll, hiszen Te tehetsz a legtöbbet saját magadért azzal, hogy felméred a fent felsorolt tényezőket és azokat, amelyeket befolyásolni tudsz, tudatosan befolyásolsz is. Ez egy az életed végéig tartó folyamat, amivel a lehető legtöbbet nyerhetsz, hiszen az egészségmegőrzés végső célja egy élhető, magas minőségű hosszú élet, a lehető legteljesebb egészségben.

Alapvető az egészségmegőrzés folyamatában, hogy mindennap mozogj, egészséges ételeket egyél, vagy ha erre nincs lehetőséged, fogyassz természetes alapanyagokból készült, jó minőségű táplálék kiegészítőket, vitaminokat, teákat, akár kúraszerűen is. Iktass be ÉN időket, ez lehet wellness, masszázs, meditáció, sport. 

Igyekezz mindenben a kiegyensúlyozottságra törekedni, úgy az életmód, a táplálkozás, mint az emberi kapcsolatok, az időtöltések és a munkád területén! Az egészségmegőrzés nem egy kötelező házi feladat, amit más, fontosabbnak vélt dolgok mellett, fogcsikorgatva hajtasz végre, hanem az életed folyásába természetes módon illeszkedő, azt jobbá tevő, ideális esetben észrevétlen és teljesen természetes folyamat.

Kis túlzással, minden egészségmegőrzés, ami nem rombolja közérzetedet, fizikai, lelki és szellemi állapotodat. Az alapelvek ezen a téren is változatlanok több ezer év óta, tehát nincs szükség a spanyolviasz feltalálására. Mivel modern korban élsz, ahol sok az egészségedet veszélyeztető rizikófaktor, tudatosnak kell lenned, jobban mint mondjuk a XIX század embere. 

A lényeg, hogy élj tudatosan és akkor az egészségmegőrzés gyerekjáték lesz!